Automatyczne aktualizowanie stref w LK8000.
Re: Automatyczne aktualizowanie stref w LK8000.
Pomogło, wszystko jest ok. Dzięki.
-
Re: Automatyczne aktualizowanie stref w LK8000. XC Track.
Witaj Ryszard.
Korzystam z XCTrack'a i mam pytanko. Po aktualizacji stref nie wyświetla wszystkiego. Może serwer danych nie ma wszystkiego..? Na dzisiaj np. nie ma TSA16B koło Wladyslawowa. A jest aktywna.
W interaktywnej mapie AUP jest ok. Super jak by aktualizator mógł mieć te same dane co mapa AUP.
Pozdrawiam.
Korzystam z XCTrack'a i mam pytanko. Po aktualizacji stref nie wyświetla wszystkiego. Może serwer danych nie ma wszystkiego..? Na dzisiaj np. nie ma TSA16B koło Wladyslawowa. A jest aktywna.
W interaktywnej mapie AUP jest ok. Super jak by aktualizator mógł mieć te same dane co mapa AUP.
Pozdrawiam.
- Ryszard Lewandowski
- Site Admin
- Kontakt:
Łukasz, aktualizator przechodzi znaczące zmiany. Jak widać - dotychczasowa mapa, z której korzystałem przestała funkcjonować. Uruchomiłem już własne rozwiązanie ale aktualizator jeszcze nie został zmieniony. Niestety ale mapę, strefy, aktualizator itd. robię "w czasie wolnym" i samo uruchomienie map było priorytetem.
Planuję, że aktualizator "wróci do życia" nie później niż za tydzień. Prośba o obserwację forum jak i samego aktualizatora. Zwróć uwagę na datę plików jakie wyświetla aktualizator. Jeżeli "ruszą" będzie to oznaczało, że strefy są już aktualizowane.
Planuję, że aktualizator "wróci do życia" nie później niż za tydzień. Prośba o obserwację forum jak i samego aktualizatora. Zwróć uwagę na datę plików jakie wyświetla aktualizator. Jeżeli "ruszą" będzie to oznaczało, że strefy są już aktualizowane.
Ryszard Lewandowski
Pilot motolotniowy, samolotów ultralekkich.
Mechanik Poświadczenia Obsługi Statków Powietrznych - TM(PHG), TM(A).
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
-
Dzięki za info. Super sprawa, że się tym zajmujesz w wół my czasie.
Witam!
Przy aktualizacji Twoich stref, wszystkie są oznaczane w LK8000 jako "Class E" , co oczywiście uniemożliwia ich podział w LK oraz wybrania różnego wypełnienia. Strefy FIS bazgraja całą mapę. Wcześniej tak nie było. To chyba nie jest celowe ?
Przy aktualizacji Twoich stref, wszystkie są oznaczane w LK8000 jako "Class E" , co oczywiście uniemożliwia ich podział w LK oraz wybrania różnego wypełnienia. Strefy FIS bazgraja całą mapę. Wcześniej tak nie było. To chyba nie jest celowe ?
- Ryszard Lewandowski
- Site Admin
- Kontakt:
Efekt chwilowy. PAŻP zmienił format, miejsce... właściwie wszystko w związku z wprowadzeniem IWB. Etapami dostosowuję zmiany. Lada dzień słownik będzie ponownie mapował strefy poprawnie.
Zwracam też uwagę, że obecnie strefy będą poprzedzone oznaczeniem kraju. Czyli nie D1, a EPD1. Stąd to "E" jako typ strefy.
Zwracam też uwagę, że obecnie strefy będą poprzedzone oznaczeniem kraju. Czyli nie D1, a EPD1. Stąd to "E" jako typ strefy.
Ryszard Lewandowski
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
- Ryszard Lewandowski
- Site Admin
- Kontakt:
No i już podmieniłem kod. Najpóźniej jutro wszystkie pliki będą ponownie z typowym mapowaniem. Jednak zmieniłem zdanie w kwestii nazwy stref. Ucinam oznaczenie kraju (EP, EY, ED). Wyszedłem z założenia, że pilot wie w jakim kraju aktualnie leci

Ryszard Lewandowski
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17