Nie przeszedłem badań lotniczo-lekarskich. Co teraz?

DirectPL

Nie przeszedłem badań lotniczo-lekarskich. Co teraz?

Post autor: DirectPL »

Wczoraj zakończyłem badania lotniczo-lekarskie na klasę 1. Niestety nie zaliczyłem części psychologicznej, mimo że wszystkie pozostałe badania wypadły prawidłowo.

Najgorzej poszły mi 2 z 4 testów: test rotacji mentalnej oraz test percepcji polegający na porównywaniu figur. W efekcie otrzymałem orzeczenie o niezdolności do wszystkich klas medycznych.

Czy to normalne i sprawiedliwe, że niezaliczenie tych testów skutkuje orzeczeniem o niezdolności nie tylko do klasy 1, ale również do klasy 2 i LAPL? Czy istnieje jeszcze możliwość uzyskania przynajmniej klasy 2?

Czy mogę ponownie przystąpić do badań, tym razem wyłącznie na klasę 2, czy w tej sytuacji jedyną drogą jest odwołanie od wydanego orzeczenia?

Badania wykonywałem w WIML. Będę wdzięczny za wszelkie informacje od osób, które miały podobną sytuację lub znają obowiązujące procedury.
Print_55

Re: Nie przeszedłem badań lotniczo-lekarskich. Co teraz?

Post autor: Print_55 »

Cześć,

Mam podobny problem. Jesteś w stanie opisać jaką jest dalsza procedura? Odwołałeś się od decyzji czy podszedłeś na nowo do badań całkowicie od zera.

Będę wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam
DirectPL

Re: Nie przeszedłem badań lotniczo-lekarskich. Co teraz?

Post autor: DirectPL »

Hej, odrazu odwołałem się od badań. Następnie dostałem pismo z ulc i umówiłem wizytę na ponowne badania w luxmed w warszawie, gdzie badanie zostało przeprowadzane w zdecydowanie spokojniejszych warunkach, bo jesteś tylko ty i psycholog. Samo badanie było rozszerzone o kilka dodatkowych testów i ostatecznie przeszłem je. Przede wszystkim głowa do góry i dasz rade, jakbyś miał jeszcze jakieś pytania możesz się odezwać na discord direct9636.
ODPOWIEDZ